parallax background

Mérnöki tevékenység

Tervezési feladatok

Valljuk, hogy az építész és a mérnök útkeresése egy és ugyanazon dolog: élhető környezet megteremtése a gondolat és a kultúra erejével. Az épülettervezés számunkra nem csak építészeti alkotást, hanem az összetett mérnöki munkát is jelenti.

Egy minőségi épület megszületésének első alkotói fázisa a feladat megfogalmazása. A minőség létrejöttének alapfeltétele pedig egyfajta kölcsönös bizalom a megbízó és a tervező között.

Megbízóink részére az élhető környezet kialakításának, megvalósulásának szellemében készítünk beruházásaik előkészítéséhez programterveket, megvalósításukhoz pedig engedélyezési és kiviteli terveket. Legyen szó üzemcsarnok, sportcsarnok, iskola vagy akár óvoda tervezéséről.

Nagy jelentőségűek számunkra azok a megbízások, amelyeket korábbi megrendelőinktől, vagy az ő ajánlásaik alapján kapunk. Azt jelzi, hogy megbízóink szerint az általunk képviselt minőség megfelelt elvárásaiknak, bíznak szaktudásunkban és elhivatottságunkban.

Hiszünk benne, hogy egy beruházás gazdaságos megvalósulása, már a tervező asztalon eldől. Ezért törekvésünk a kor színvonalának megfelelő, gazdaságosan kivitelezhető épületek megalkotása!

Műszaki ellenőrzés

Vállaljuk épületek, családi házak, társasházak építésének, bontásának műszaki ellenőrzését. Természetesen emellett komplett beruházás lebonyolítást is vállalunk!

Az építési műszaki ellenőrzés az építmény megvalósítására irányuló építési szerelési munka teljes folyamatában elősegíti és ellenőrzi a vonatkozó jogszabályok, hatósági előírások, szabványok, szerződések és az építészeti műszaki terv betartását. Az építési műszaki ellenőr feladata különösen:

  • Az építési engedély és a jóváhagyott építészeti-műszaki tervdokumentáció, valamint a kivitelezési tervek alapján az építés kivitelezési tevékenység ellenőrzése.
  • A hatósági engedélyek, hatósági előírások, határidők és a minőségi előírások, valamint a szerződések megtartásának folyamatos ellenőrzése,
  • Az építési napló külön jogszabályban meghatározottak szerinti ellenőrzése.
  • A hibáknak, a hiányosságoknak, eltéréseknek az építési naplóban való feltüntetése.
  • A műszaki, illetve gazdasági szükségességből indokolt tervváltoztatásokkal kapcsolatos javaslatok megtétele az építtető részére.
  • Az eltakarásra kerülő munkák mennyiségi és minőségi ellenőrzése.
  • Az átadás-átvételi eljárásban való részt vétel.
  • A beépített anyagok, szerkezetek és berendezések megfelelőség igazolása meglétének ellenőrzése.
  • A műszaki ellenőri feladatok elvégzésének dokumentálása az építési naplóban. Építési műszaki ellenőri tevékenységet - az építményfajta egyes műszaki szakterületei felett – az gyakorolhat, aki az építési műszaki ellenőri névjegyzékben - az építményfajta, valamint a szakterület megjelölésével - szerepel.