Európai Uniós pályázataink

Forgóeszköz finanszírozás az OPTIBER Kft-nél

Az Adós neve: Optiber Mérnökiroda Kft.
A Forgóeszköz finanszírozás rövid megnevezése, célja:
Mikro -, kis és középvállalkozások Technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram
Mikro - kis és közép vállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, igénybe vett szolgáltatások, illetve munkaerő költségek finanszírozása.
A finanszírozás anyagi - műszaki összetétele:

  • készlet beszerzés költsége: 40 millió forint,
  • igénybe vett szolgáltatások értéke: 40 millió forint,
  • munkaerő költségek: 20 millió forint.

Ennek felhasználására 2023. december 31.-ig van lehetőség.
A napjainkban fennálló nehéz gazdasági helyzetben, ezen forgóeszközök
finanszírozásának igénybevétele jelentős mértékben hozzájárul a vállalkozás
kiegyensúlyozott működéséhez.

A Hitelprogram azonosító jele: GINOP-8.3.5-18/B
A Kölcsön összege: 100 MILLIÓ FORINT

Infokommunikációs fejlesztés az OPTIBER Kft-nél

Kedvezményezett neve: Optiber Mérnökiroda Kft.
Projekt címe: Infokommunikációs fejlesztés az OPTIBER Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 9 958 800 Ft
A szerződött kölcsön összege: 11 950 560 Ft
A támogatás mértéke: 40%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt keretében bevezetésre került a SziTa'R Termelésirányítási rendszer. A projekt eredménye összetett, a teljes vállalat minden dolgozóját érintő változást hozott, a munkamenet sokkal szervezettebbé vált. A munkafolyamatok hatékonyságának, minőségének növelésében segített a bevezetésre kerülő rendszer, illetve naprakész információkat szolgáltat a vállalat valamennyi rendszerbe vont tevékenységéről.

A projekt befejezésének dátuma: 2021.12.31.
A projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01426

Kapacitásbővítő beruházás az Optiber Kft-nél

Kedvezményezett neve: Optiber Mérnökiroda Kft.
Projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás az Optiber Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 38 362 144 Ft azaz harmincnyolcmillió-háromszázhatvankétezer-száznegyvennégy Forint
A támogatás mértéke: 70%

A projekt célja az Optiber Kft. gyártási kapacitásának fejlesztése számos fémmegmunkáló gép beszerzésével és festőműhely kialakításával. Projektünk a meglévő épületünk bővítményeként tartalmaz egy új műhelyrész építést. Ennek kifejezett indoka a pályázatban szereplő festő berendezés elhelyezése, illetve a későbbiekben a szerkezetfestési munkáknak biztosít helyet. Jelenleg a szerkezetek festése a munkaterületen történik, állványzatról. Mivel az időjárásnak kiszolgáltatva, állványzatról festünk, sajnos a végeredmény sokszor nem megfelelő, sok a javítás, és drága maga az eljárás is. Az üzemi körülmények között történő festés lényegesen hatékonyabb, minősége egyenletesen jó, és gazdaságos. Az alábbi termelőeszközök beszerzése valósul meg a projekt keretén belül: CNC TÍPUSÚ ÉLHAJLÍTÓ MVD iBEND B270-3100 Élelőkészítő gyökölő DSF típusú szárazleválasztású festéstechnológia DYNAMAT gépi lángvágó CG1-100 Lapanda MX 2000 500E 10 Préslevegő kompresszor MS 150x2000S-2 szalagcsiszológép

A projekt befejezésének dátuma: 2016.12.06
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2- 15-2015- 00052

Acélszerkezet gyártó csarnok épül az Optiber Mérnökiroda Kft.-nél

Uniós Támogatásból új acélszerkezet gyártó csarnok épül az Optiber Mérnökiroda Kft.-nél Timáron.

Az Optiber Mérnökiroda Kft. 98.754.663 forint uniós támogatást nyert a „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 141.078.090 összköltségű beruházás során 8 új munkahely jön létre.

A timári székhelyű Optiber Mérnökiroda Kft. 2004.-ben alakult. Fő tevékenysége mérnöki tevékenység és műszaki tanácsadás. A vállalkozás eleinte csak ezzel a tevékenységgel foglalkozott, majd generálkivitelezőként acélszerkezetes épületek kivitelezésében vett részt. Ma már az árbevétel nagy részét ezen tevékenység jelenti.

A beruházással a cég a Timári Ipari Park egyik meghatározó vállalkozásává válik. A felépülő üzemcsarnok 1117 m2 alapterületű, ami lehetővé teszi egy nagykapacitású fém- és acélszerkezet gyártó üzem kialakítását.

A támogatás révén lehetővé válik, hogy a vállalkozás olyan kapacitás bővítést tudjon végrehajtani a fémszerkezet gyártásban, mely kielégíti a piaci igényeket, továbbá hozzájárul a szervezet piaci részesedésének, pénzügyi eredményeinek növekedéséhez.

A projekt keretében egy 1117 m2 alapterületű üzemcsarnok épül meg, és 8 fő teljes munkaidejű alkalmazott kerül felvételre.